بهگزارش میراثآریا بهنقل از روابطعمومی ادارهکل میراثفرهنگی، صنایعدستی و گردشگری استان مرکزی، سیدمحمد حسینی مدیرکل میراثفرهنگی این استان در این نشست، گفت: «عدم اشتراک تجربیات بین استانی، باعث کرختی و عملکرد نامطلوب فعالان در حوزه گردشگری شده از همین رو تفاهمنامهای بین سه استان اصفهان، قم و مرکزی منعقد شد تا بتوان از علم، تخصص و تجربیات موجود در سه استان بهرهمند شویم.»
او افزود: «این تفاهم سهجانبه خود میتواند دالانی برای انتقال این تجربیات گرانبها باشد. استان مرکزی آمادگی دارد که در این مسیر تمام توان خود را بهکار گیرد و تورها، فعالان و سمنهای گردشگری را نیز حمایت و فعال کند. استان مرکزی بهعنوان بستهای کامل و جامع از جاذبهها و پتانسیلهای گردشگری که شامل اکوتوریسم، مفاخر، صنایعدستی، آیینهای محلی، آثار تاریخی و بسیاری داشتههای دیگر میشود، باید در بحث زیر ساختها بیش از هر چیز به مقوله فرهنگسازی توجه کند و بیشترین وقت خود را در این زمینه گذارد چراکه سرمایهگذاری در این حوزه بیشترین بازخوردها و منافع را به همراه خواهد داشت.»
حسینی افزود: «نوع برخورد و نگرش به گردشگران در بسیاری از نقاط کشور نه تنها استاندارد و مطلوب نیست بلکه از سطح مطلوب فاصله بالایی دارد. مقدار زیادی از این مشکل در مقوله فرهنگی است که به برنامهریزی بین دستگاهی نیازمند است این در شرایطی است که در خارج از کشور شاهد بمباران تبلیغات سوء علیه کشور هستیم که قطع به یقین گردشگری میتواند بزرگترین سد در برابر آنها باشد از این رو تمام دستگاهها باید با تمام توان، فعالان این عرصه را حمایت کرده و زیرساختهای آنرا فراهم کنند. فرهنگسازی، شاه بیت غزل توسعه گردشگری است.»
رامین حمیدیان دبیر انجمن صنفی راهنمایان گردشگری استان مرکزی نیز در ادامه این نشست با اشاره به جایگاه بومگردی، گفت: «200 روستا در استان مرکزی بزرگترین دایره نفوذ بومگردی در تمام استان است و شرایط برای این مهم فراهم است اما به توسعه زیرساختهای این نوع نگرش جدید گردشگری نیازمندیم. فرهنگسازی، شاهبیت غزل گردشگری است از این رو باید اولویت کاری را در این حوزه استوار کرد.»
افزود: «تعامل دستگاههای دیگر به خصوص شهرداریها با سازمان میراثفرهنگی در پایینترین سطح ممکن است درحالیکه همپوشانی این دو دستگاه میتواند از بسیاری آسیبها به پتانسیلهای گردشگری جلوگیری کند و از سوی دیگر داشته های هر شهر را شکوفا کند.»
او در ادامه گفت: «آموزش، از نکات بسیار مهم و مغفول حوزه گردشگری است که میتوان با توانمندسازی سمنها و تور لیدرها این مشکل را مرتفع و سطح آموزش صحیح را از این مسیر به کف جامعه رساند.»
فیروزه ستوده مدیر هتل امیر کبیر اراک نیز در این نشست گفت: «برگزاری نشستهای تخصصی نمیتواند راهگشای مشکلات حوزه گردشگری باشد بلکه به یک مشق مشترک در این حوزه نیازمندیم تا بتوانیم از تمام داشته برای رفع موانع بهره جوییم. شناسایی قابلیتها، کمبودها، فرصتها و چشمانداز حوزه گردشگری تنها راه علمی تبیین برنامه برای توسعه گردشگری است. این نشستها با خروجی معین و تکلیف آن بهعنوان مشق مشترک برای اعضا این تفاهمنامه یکی از راههایی است که میتواند حلال مشکلات و ترسیم افقهای پیش رو باشد.»
مهرداد سمیعی مدیر هتل زاگرس اراک و رئیس جامعه هتلداران استان مرکزی نیز گفت: «گردشگری همچون زنجیری به هم تنیده است و نگاه و مدیریت جزیرهای در آن، یکی از مهمترین معضلات و آسیبهای موجود است.»
او افزود: «سرمایهگذاری در این حوزه گاه با سنگاندازیهایی روبهرو میشود آنهم در شرایطی که از تریبونهای مختلف از سرمایهگذاران دعوت به همکاری میشود. در این وضعیت به برنامهای مشترک با قابلیت پایبندی همگانی نیازمندیم.»
انتهای پیام/